-1 °C
gyenge köd
2025. január 22., szerda
Vince, Artúr

Aszalt paradicsomos padlizsánkrém

2021. április 28.
58.7751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi ínyencség, amit könnyedén el lehet készíteni és akár vendégváró falatokat is készíthetünk belőle. Ha valaki nem túlságosan kedveli a padlizsánt, akkor ezt mindenképpen próbálja ki.


Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 fej hagyma
5-6 db olajos aszalt paradicsom
só ízlés szerint
1 teáskanál bazsalikom
fél teáskanál oregánó

Elkészítés:
A padlizsánt vágjuk félbe és tegyük egy tepsire, a hagymát szintén félbe vágjuk és a padlizsán mellé tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk egy kicsit hűlni.

Szedjük le a padlizsán héját és tegyük az összes hozzávalót egy robotgépbe. Turmixoljuk krémes állagúra, de hagyhatjuk egy kicsit darabosabban is, ha úgy szeretjük. Pirítóssal érdemes tálalni.
nincs még hozzászólás