10 °C
enyhe eső
2024. október 15., kedd
Teréz

Aszalt paradicsomos, bazsalikomos gnocchi

2020. augusztus 01.
16.8551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű és könnyen elkészíthető tészta étel, mely elhozza nekünk Olaszország ízvilágát. Ehhez a tésztaételhez még húsra sincs szükséged.


Hozzávalók:
300 g gnocchi
1 evőkanál vaj
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál Dijon mustár
4-5 db aszalt paradicsom
0,5 dl száraz fehér bor
2,5 dl tejszín
50 g reszelt parmezán sajt
1 maroknyi friss bazsalikom
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A gnocchit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Ha már kezd illatozni, akkor mehet rá a mustár, az összevágott paradicsom és a fehér bor. Ha a bor már elfőtte az alkoholt, akkor felöntjük a tejszínnel és megszórjuk sóval, borssal.

Pár percig főzzük, ezt követően hozzáadjuk a gnocchit, az összevágott bazsalikomot és a sajtot. Jól összeforgatjuk az egészet és már lehet is tálalni.
2 hozzászólás

monyó

4 éve, 6 hónapja és 23 napja

A tésztáknál nincs jobb kaja.

válasz erre

Enci

4 éve, 6 hónapja és 23 napja

Nyam nyam nyam.

válasz erre