24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Articsókás-borsós sült orzó

2017. február 08.
8.0291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy-egy különlegesebb ételt elkészíteni nem nagy ördöngösség, csupán egy jó receptet kell találni. Valentin-napra is tökéletes választás lehet ez az articsókás-borsós sült orzó egytálétel, melyhez már csak egy jó bor kell.
 


Hozzávalók:
2 nagy articsóka
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
300 g orzó
200 g zöldborsó
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál finomra vágott kapor
20 g parmezán

Elkészítés:
Első lépésként készítsük el az articsókát. Ehhez az articsóka fejeket egy tál citromos vízbe tesszük negyed órára, majd kivesszük és negyedekre vágjuk. Szárítsuk meg az articsókákat és kevés olívaolajon kezdjük el pirítani. Körülbelül 10 perc után adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, a sót és a borsot. Picit főzzük együtt, majd vegyük le a tűzről.

A tésztát főzzük ki sós vízben, valamint a zöldborsót. Egy tűzálló tálban keverjük össze a tésztát, a borsót, az articsókát és a tejszínt. Szórjuk meg sajttal és sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

9 éve, 1 hónapja és 10 napja

mosolygó smiley de szuper.

válasz erre

Zita.Péter

9 éve, 1 hónapja és 10 napja

Gusztusos, bár ezt az orzó tésztát nem nagyon ismerem.

válasz erre