Hozzávalók:
2 nagy articsóka
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
300 g orzó
200 g zöldborsó
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál finomra vágott kapor
20 g parmezán
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el az articsókát. Ehhez az articsóka fejeket egy tál citromos vízbe tesszük negyed órára, majd kivesszük és negyedekre vágjuk. Szárítsuk meg az articsókákat és kevés olívaolajon kezdjük el pirítani. Körülbelül 10 perc után adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, a sót és a borsot. Picit főzzük együtt, majd vegyük le a tűzről.
A tésztát főzzük ki sós vízben, valamint a zöldborsót. Egy tűzálló tálban keverjük össze a tésztát, a borsót, az articsókát és a tejszínt. Szórjuk meg sajttal és sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.