21 °C
tiszta égbolt
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Angol citromkrém

2017. január 20.
8.1311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Szereted a citromos süteményeket? Akkor tanuld meg, hogyan készíthetsz egyszerűen citromos krémet, amivel szinte bármit megtölthetsz, legyen szó tortáról, piskótáról vagy akár palacsintatöltelékről.


Hozzávalók:
3 db bio citrom
3 db tojás
150 g cukor
150 g vaj

Elkészítés:
A citromokat mossuk meg, majd töröljük szárazra és a héját reszeljük le. Ügyeljünk arra, hogy a fehér részt már ne reszeljük le. Ezt követően a citromokat facsarjuk ki. A citromléhez adjuk a cukrot, valamint a felvert tojásokat. Vízgőz felett addig keverjük habverővel az egészet, míg el nem kezd sűrűsödni.

Ezután lehúzzuk a vízgőzről és beleforgatjuk a szoba hőmérsékletű vajat és a citromhéját. Alaposan összekeverjük és a kihűlt krémet üvegbe tesszük, majd hűtőbe felhasználásig.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

8 éve, 1 hónapja és 26 napja

meglepett smiley Ezt kipróbálom!

válasz erre

Sonci

8 éve, 1 hónapja és 26 napja

Juuuj de szupi recept mosolygó smiley Köszi szépen

válasz erre