27 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Ananászos-túrós pite

2015. július 01.
2.4933
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokan inkább nyáron szeretnek gyümölcsös édességeket fogyasztani, hiszen ilyenkor még frissek a gyümölcsök. A mai receptünk egy nagyon finom ananászos-túrós desszert, melyet könnyedén elkészíthetünk bármikor.


Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 dl tejföl
1 csomag sütőpor

Töltelékhez:
50 dkg zsíros tehéntúró
25 dkg krémes túró
3 tojás
10 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl
1 db citrom
1 evőkanál búzadara
30 dkg aprított konzerv ananász
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a tésztát. Ehhez a tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és tésztává gyúrjuk az egészet. Fóliába tesszük és egy órára a hűtőbe rakjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrókat egy tálban keverjük össze a tojások sárgájával, a citrommal, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a búzadarával.

Jól összedolgozzuk a túrós részt. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük, majd az ananászdarabkákat is. A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk. Kinyújtjuk és egy tepsi aljába tesszük az egyik tésztát, megkenjük a töltelékkel, majd rá a másik tésztát.

A tetejét kicsit szurkáljuk meg, hogy a gőz távozhasson sütés közben. Előmelegített sütőben, 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral tálaljuk.
4 hozzászólás

zsebibaba

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Barackosan is tuti jó, de így is. mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Nagyon ízletesen hangzik.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Ananász helyett barackot tennék bele inkább.

válasz erre

bonita

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Biztos finom. mosolygó smiley

válasz erre