Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 dl tejföl
1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
50 dkg zsíros tehéntúró
25 dkg krémes túró
3 tojás
10 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl
1 db citrom
1 evőkanál búzadara
30 dkg aprított konzerv ananász
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a tésztát. Ehhez a tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és tésztává gyúrjuk az egészet. Fóliába tesszük és egy órára a hűtőbe rakjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrókat egy tálban keverjük össze a tojások sárgájával, a citrommal, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a búzadarával.
Jól összedolgozzuk a túrós részt. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük, majd az ananászdarabkákat is. A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk. Kinyújtjuk és egy tepsi aljába tesszük az egyik tésztát, megkenjük a töltelékkel, majd rá a másik tésztát.
A tetejét kicsit szurkáljuk meg, hogy a gőz távozhasson sütés közben. Előmelegített sütőben, 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral tálaljuk.