16 °C
kevés felhő
2024. október 30., szerda
Alfonz

Ananászos pulykamell

2018. február 03.
2.3461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egészségesen étkezni nem nehéz, ha ismersz elég receptet és szereted például a gyümölcsöket. Az ananász egy nagyszerű gyümölcs, ami akár pulykához, akár csirkéhez is tökéletes.


Hozzávalók:
800 g pulykamellfilé
1 db húsleveskocka

5 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
2 evőkanál szójaszósz
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
1 konzerv ananász

Elkészítés:
A leveskockát feloldjuk 1 dl forrásban lévő vízben. Közben a húst vágjuk kisebb kockákra, majd megszórjuk sóval és megforgatjuk őket a lisztben. Ezután a lisztes húst megpirítjuk kevés olajon. Ha már kapott egy kis színt, akkor felöntjük a borral, az alaplével és a szójaszósszal. Ízesítsünk szerecsendióval, gyömbérrel. Felforraljuk a ragut és további 5-10 percig főzzük a húst.

Az ananászt szűrjük le, a lének a felét öntsük a raguhoz és közepes lángon tovább főzzük néhány percig, és csak ezután tegyük az ananászt a húshoz. 5 perc főzés után már készen is van. Rizzsel tálalhatjuk.
2 hozzászólás

pilótakeksz

7 éve, 3 hónapja és 24 napja

Tetszik nagyon.

válasz erre

debbie

7 éve, 3 hónapja és 24 napja

Az ilyet nagyon szeretem. Egyszerű és finom.

válasz erre