Hozzávalók:
800 g pulykamellfilé
1 db húsleveskocka
só
5 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
2 evőkanál szójaszósz
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
1 konzerv ananász
Elkészítés:
A leveskockát feloldjuk 1 dl forrásban lévő vízben. Közben a húst vágjuk kisebb kockákra, majd megszórjuk sóval és megforgatjuk őket a lisztben. Ezután a lisztes húst megpirítjuk kevés olajon. Ha már kapott egy kis színt, akkor felöntjük a borral, az alaplével és a szójaszósszal. Ízesítsünk szerecsendióval, gyömbérrel. Felforraljuk a ragut és további 5-10 percig főzzük a húst.
Az ananászt szűrjük le, a lének a felét öntsük a raguhoz és közepes lángon tovább főzzük néhány percig, és csak ezután tegyük az ananászt a húshoz. 5 perc főzés után már készen is van. Rizzsel tálalhatjuk.