Hozzávalók:
500 g tisztított garnéla
1 db ananász
80 g sárgabarackdzsem
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál narancslé
chilipehely ízlés szerint
1 teáskanál narancshéj
fél kávéskanál só
2 gerezd fokhagyma
2 szál koriander
Elkészítés:
A nyársakat érdemes 20 percre beáztatni egy kis vízbe, így nem fognak megégni sütés közben. Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk kockákra. Ha konzervet használunk, akkor csepegtessük le előtte. A páchoz keverjük össze egy tálban a barackdzsemet, a narancslét és héjat, a chilit, a sót, az olajat és a zúzott fokhagymát.
A nyársra húzzunk fel ízlés szerint garnélát és ananászt felváltva, majd kenjük meg a kész nyársakat a páccal. Takarjuk le és hagyjuk pihenni 10-15 percet. Ezután már csak meg kell sütni grillen a nyársakat és megszórni egy kis aprított korianderrel.