5 °C
enyhe eső
2024. december 10., kedd
Judit

Ananászos sertéskaraj

2024. február 02.
79.1361
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy kicsit nyárias, de ízletes ebédötlet, amit grillen is el lehet készíteni, de serpenyőben is tökéletes. A karaj az egyik legjobb hús, ha diétáról van szó, mivel nagyon alacsony a zsírtartalma.


Hozzávalók:
800 g karaj
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál barna cukor
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ketchup
400 g konzerv ananászkarika

Elkészítés:
A karajt vágjuk szeletekre, majd egy kicsit klopfoljuk ki. Egy tálban készítsük el a páclevet. Ehhez elkeverjük a szójaszószt, a cukrot, az egy evőkanálnyi olajat, a reszelt fokhagymát és a ketchupot. A pácban megforgatjuk a húst és hagyjuk állni 10 percet. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük rajta először az ananász szeleteket, majd utána a hússzeleteket.

A páclét ezután beleöntjük és magas hőfokon leredukáljuk, ebbe beletesszük a húst és ráhelyezzük az ananászkarikákat. Végül lehet is tálalni.
nincs még hozzászólás