26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Ananászos sertéskaraj

2024. február 02.
79.3811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy kicsit nyárias, de ízletes ebédötlet, amit grillen is el lehet készíteni, de serpenyőben is tökéletes. A karaj az egyik legjobb hús, ha diétáról van szó, mivel nagyon alacsony a zsírtartalma.
 


Hozzávalók:
800 g karaj
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál barna cukor
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ketchup
400 g konzerv ananászkarika

Elkészítés:
A karajt vágjuk szeletekre, majd egy kicsit klopfoljuk ki. Egy tálban készítsük el a páclevet. Ehhez elkeverjük a szójaszószt, a cukrot, az egy evőkanálnyi olajat, a reszelt fokhagymát és a ketchupot. A pácban megforgatjuk a húst és hagyjuk állni 10 percet. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük rajta először az ananász szeleteket, majd utána a hússzeleteket.

A páclét ezután beleöntjük és magas hőfokon leredukáljuk, ebbe beletesszük a húst és ráhelyezzük az ananászkarikákat. Végül lehet is tálalni.
nincs még hozzászólás