Mai receptünk egy kicsit nyárias, de ízletes ebédötlet, amit grillen is el lehet készíteni, de serpenyőben is tökéletes. A karaj az egyik legjobb hús, ha diétáról van szó, mivel nagyon alacsony a zsírtartalma.
Hozzávalók:
800 g karaj
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál barna cukor
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ketchup
400 g konzerv ananászkarika
Elkészítés:
A karajt vágjuk szeletekre, majd egy kicsit klopfoljuk ki. Egy tálban készítsük el a páclevet. Ehhez elkeverjük a szójaszószt, a cukrot, az egy evőkanálnyi olajat, a reszelt fokhagymát és a ketchupot. A pácban megforgatjuk a húst és hagyjuk állni 10 percet. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük rajta először az ananász szeleteket, majd utána a hússzeleteket.
A páclét ezután beleöntjük és magas hőfokon leredukáljuk, ebbe beletesszük a húst és ráhelyezzük az ananászkarikákat. Végül lehet is tálalni.