Hozzávalók:
500 g csirkemell
1 kis doboz darabolt ananász-konzerv
150 g barna cukor
2 db piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál édes chiliszósz
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál ketchup
1 dl rizsecet
1 fej hagyma
só, bors
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkét vágjuk kisebb kockákra, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval és borssal, valamint a kukoricakeményítővel. A paprikát és a hagymát vágjuk nagyobb darabokra, a fokhagymát apróra. Egy kisebb tálban keverjük el a cukrot, a rizsecetet, a ketchupot, a szójaszószt és a chilit. Egy nagy wok serpenyőbe teszünk kevés olajat, majd magas hőfokon megpirítjuk benne a csirkét.
Ezután adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, majd pár perc múlva a fokhagymát is. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, akkor öntsük rá a szószt, valamint a darabolt és lecsepegtetett ananászt és nagyjából 10 percig süssük az egészet, amíg a mártás besűrűsödik és a csirke is elkészül. Rizzsel tálaljuk.