17 °C
kevés felhő
2025. április 19., szombat
Emma

Ananászos édes-savanyú csirke

2024. február 21.
91.3181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az ázsiai kifőzdék egyik kedvenc ételének receptjét mutatjuk meg, melyet nem nehéz elkészíteni otthon, azonban jó néhány alapanyagra szükség lesz. Az édes-savanyú csirkemellet természetesen rizzsel érdemes fogyasztani.


Hozzávalók:
500 g csirkemell
1 kis doboz darabolt ananász-konzerv
150 g barna cukor
2 db piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál édes chiliszósz
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál ketchup
1 dl rizsecet
1 fej hagyma
só, bors
kevés olaj

Elkészítés:
A csirkét vágjuk kisebb kockákra, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval és borssal, valamint a kukoricakeményítővel. A paprikát és a hagymát vágjuk nagyobb darabokra, a fokhagymát apróra. Egy kisebb tálban keverjük el a cukrot, a rizsecetet, a ketchupot, a szójaszószt és a chilit. Egy nagy wok serpenyőbe teszünk kevés olajat, majd magas hőfokon megpirítjuk benne a csirkét.

Ezután adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, majd pár perc múlva a fokhagymát is. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, akkor öntsük rá a szószt, valamint a darabolt és lecsepegtetett ananászt és nagyjából 10 percig süssük az egészet, amíg a mártás besűrűsödik és a csirke is elkészül. Rizzsel tálaljuk.
2 hozzászólás

Lili

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Babóca írta:
Nagyon szeretem, de ilyen sok cukor kell bele?! meglepett smiley
Szerintem meg lehet próbálni valami helyettesítővel is.

válasz erre

Babóca

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Nagyon szeretem, de ilyen sok cukor kell bele?! meglepett smiley

válasz erre