Hozzávalók:
60 dkg BL 80-as liszt
2,5 dl tej
2,5 teáskanál porélesztő
10 dkg cukor
8 dkg vaj
csipetnyi só
2 egész tojás
Töltelékhez:
8 dkg puha vaj
20 dkg barna cukor
2,5 evőkanál fahéj
Mázhoz:
8 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg krémsajt
Elkészítés:
A tejet langyosítsuk fel és egy nagyobb edényben keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá az élesztőt, majd hagyjuk állni, míg az élesztő felfut. Belekeverjük a puha vajat, a lisztet, a tojásokat és a csipet sót. A tésztának rugalmasnak kell lennie. Simára dagasztjuk és pihentetjuk kb 1-1,5 órát, míg a duplájára nő.
Közben kikeverjük a tölteléket. Ehhez a barna cukrot és a fahéjat összekeverjük. Ha a tészta megnőtt, akkor a tésztát téglalappá nyújtjuk. Körülbelül 1-1,5 cm vastagságúra. Megkenjük vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral. Elsimítjuk rajta a tölteléket.
Óvatosan szorosan feltekerjük a tésztát és 4-5 cm vastagságúra felszeleteljük a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk a csigákat és letakarva fél órát hagyjuk pihenni. Ezt követően 200 fokos, előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Amíg a csigák sülnek, készítsük el a mázat. Ehhez a vajat, a krémsajtot és a cukrot simára keverjük. Ha a csigák megsültek, akkor még melegen egy-egy evőkanálnyi mázat teszünk rájuk.