Hozzávalók:
120 g puha vaj
220 g porcukor
1 csipet só
6 db tojás
130 g étcsokoládé
130 g finomliszt
230 g puha vaj
125 g cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
200 g porcukor
fél vanília rúd
2 dl habtejszín
Elkészítés:
Első lépésként a tésztát készítsük el. Ehhez a 120 g puha vajat és a 220 g porcukrot habosra keverjük. A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgákat adagonként a vajas cukorhoz keverjük. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett és keverjük óvatosan a vajas részhez. Ezután mehet hozzá még a liszt és a csipet só. A tojás fehérjéket habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük.
Egy tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a porcukrot és a vajat ismét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a csipet sót és a vanília rúd kikapart magját. A tejszínt habosra verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
A torta tésztáját három részre vágjuk, majd megkenjük a torta lapjait krémmel és összeállítjuk a tortát. A maradék krémmel az egész tortát vonjuk be. Végül tetszés szerint díszítjük.