29 °C
szórványos felhőzet
2024. július 13., szombat
Jenő

Amarettós brownie

2022. március 31.
56.7961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és finom sütemény, melyet akár húsvétra is el lehet készíteni. A csokoládé és a mandula jól kiegészíti egymást, így az amarettoval ízesített süti biztosan sokak kedvence lesz.


Hozzávalók:
220 g puha vaj
110 g étcsokoládé
400 g kristálycukor
4 db tojás
2 evőkanál amaretto likőr
180 g liszt
fél teáskanál só
50 g tisztított mandula

Elkészítés:
A csokoládét és a vajat vígőz felett olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a cukrot is. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kicsit hűlni. Ehhez keverjük hozzá a felvert tojásokat, a likőrt, a lisztet és a sót. Alaposan elkeverjük a masszát és beleszórjuk a kissé összevágott mandulát.

Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a krémet. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Végül kihűlve tálaljuk.
2 hozzászólás

Babóca

2 éve, 5 hónapja és 21 napja

Ahh de csokis! Imádom.

válasz erre

monyó

2 éve, 5 hónapja és 21 napja

Tetszik, jó csokis.

válasz erre