Hozzávalók:
200 g édes keksz
6 evőkanál vaj
65 g cukor
csipet só
150 g krémsajt
300 g cukor
3 evőkanál kukoricakeményítő
4 db tojás
80 ml amaretto likőr
1 teáskanál vanília kivonat
70 g barna cukor
2 evőkanál vaj
3 evőkanál tejszín
fél teáskanál só
50 g reszelt mandula
Elkészítés:
Először a kekszes alapot készítjük el. Ehhez a kekszt egy darálóba tesszük és ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat, a 65 g cukrot és a csipet sót. Egy tortaforma aljában szépen elegyengetjük a kekszes alapot. Következik a krém. Ehhez a krémsajtot habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokkal és a keményítővel. Végül belekeverjük a vaníliát és az amarettot.
A krémet a kekszes alapra tesszük. A tortaformát kívülről vonjuk be alufóliával és tegyük egy nagyobb, mély tepsibe. Öntsünk köré annyi vizet, hogy félig érjen, majd előmelegített sütőben 180 fokon 1,5 órát sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
Végül a mandulás részt is megcsináljuk a tetejére. Ehhez egy edénybe tegyük bele a cukrot, a vajat, a sót és a tejszínt. Hagyjuk teljesen felolvadni, majd szórjuk bele a mandulát és pár percig kavargatjuk. Végül a torta tetejére tesszük.