31 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Alufóliában sült cékla

2015. július 30.
4.2801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A cékla az egyik legtöbb vitamint tartalmazó zöldségféle, melyet sajnos kevesen fogyasztanak. A nyári grill szezonkor érdemes alufóliában sült céklát készíteni, hiszen egyszerű és a húsokhoz nagyon jól illik.
 


Hozzávalók:
8 kis db cékla
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
só, fekete bors

Elkészítés:
A céklákat pucoljuk meg és ha nagy darabok vannak csak, akkor azokat vágjuk félbe vagy cikkekre. Egy tálba tesszük a céklákat, majd meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, valamint ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Jól összekeverjük és picit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Végül fóliákba csomagoljuk és parázsban megsütjük vagy a sütőben 190 fokon 20 perc alatt.
4 hozzászólás

eperjam

10 éve, 8 hónapja és 14 napja

Hmm finom hússal nagyon jó.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 8 hónapja és 14 napja

Szépen néz ki. Jó a színe.

válasz erre

Gizus

10 éve, 8 hónapja és 15 napja

Nagyon szeretem a céklát. Ilyet biztosan készítek.

válasz erre

bettike

10 éve, 8 hónapja és 15 napja

Nem vagyok egy nagy céklás, de hússal biztosan finom.

válasz erre