15 °C
szórványos felhőzet
2025. május 22., csütörtök
Júlia, Rita

Almaszósz recept

2016. augusztus 27.
5.6421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerűen elkészíthető és sokoldalúan felhasználható finomság, ami szinte csak almából készül. Tehetjük húsokra, desszertekre, de magában is fogyasztható, sőt még kisebb gyermekeknek is adhatunk belőle.


Hozzávalók:
1 kg alma
100 g cukor
1 citrom leve
2 dl víz
1 egész rúd fahéj
fél rúd vanília

Elkészítés:
Az almát pucoljuk meg, távolítsuk el a magházat és vágjuk kisebb kockákra. Locsoljuk meg a citromlével és tegyük fel egy lábosban főni. Közben hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Dobjuk hozzá a fahéj rudat és a vanília kikapart magját. Folyamatos keverés mellett, alacsony lángon 20-25 percig főzzük.

Ha az alma már teljesen megpuhult, levesszük a tűzről, kivesszük a fahéjat és egy sűrű szitán átszitáljuk az egészet. Végül tehetjük dobozba, üvegbe vagy bármiben, mivel sokáig képes elállni.
3 hozzászólás

Lili

9 éve, 5 hónapja és 25 napja

Még soha nem ettem.

válasz erre

becky

9 éve, 5 hónapja és 25 napja

ilyet németben ettem ott nagyon megy

válasz erre

leoni

9 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ezt könnyű megcsinálni.

válasz erre