26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Almás-tökmagos saláta

2016. január 04.
6.1951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az ünnepek után sokan kezdenek neki egy kis diétának, éppen ezért mai receptünk egy finom és egészséges saláta. A gyümölcsök fogyasztása ilyenkor nagyon fontos, próbáljuk meg belecsempészni mindennapjainkba, akár főétkezéseinkbe is.
 


Hozzávalók:
1 csomag madársaláta
1 db uborka
2 db zöldalma
1 db körte
1 fej lilahagyma
tökmagolaj
só, bors
citromlé
egy marék tökmag

Elkészítés:
A hagymát és az uborkát vágjuk kisebb darabokra, míg az almát és a körtét vékony szeletekre. Pirítsuk meg a tökmagokat olaj nélkül egy serpenyőben és tegyük félre. Egy tálban keverjük össze a salátát és a többi zöldséget, szórjuk rá az alma- és körteszeleteket.

Szórjuk rá a tökmagot és keverjük össze. Végül sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg kevés citromlével és tökmagolajjal. Ha szeretnénk, tehetünk rá egy kevés sajtot is.
3 hozzászólás

moni1294

10 éve, 2 hónapja és 25 napja

Jó kis recept, lehet diétázni. mosolygó smiley

válasz erre

bettike

10 éve, 2 hónapja és 25 napja

Fincsi kis saláta lehet mosolygó smiley

válasz erre

bonita

10 éve, 2 hónapja és 25 napja

Gusztusos egy saláta.

válasz erre