Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető, őszies étel, amihez nem is kell nagyon köretet csinálni, hiszen az alma tökéletes mellé. Érdemes belőle nagyobb mennyiséget készíteni, akár több napra előre.
Hozzávalók:
5-6 db csirkecomb
1 nagy fej lila hagyma
2 db piros alma
1 dl almalé
1 dl alaplé
2 ág friss rozmaring
só, bors
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat szórjuk meg sóval és borssal, majd tegyük egy tepsibe és locsoljuk meg kevés olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket 15 percig. Közben az almát vágjuk össze gerezdekre és a magházat vágjuk ki. A hagymát szintén vágjuk össze.
A csirkecombok mellé szórjuk a hagymát és az almát, aláöntjük az almalét és az alaplét, megszórjuk a rozmaringgal. Almalé helyett akár almás cidert ia használhatunk. Majd letakarjuk és 170 fokon további 40-45 percig sütjük.