10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Almás-rozmaringos csirkecombok

2022. november 11.
98.5141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető, őszies étel, amihez nem is kell nagyon köretet csinálni, hiszen az alma tökéletes mellé. Érdemes belőle nagyobb mennyiséget készíteni, akár több napra előre.


Hozzávalók:
5-6 db csirkecomb
1 nagy fej lila hagyma
2 db piros alma
1 dl almalé
1 dl alaplé
2 ág friss rozmaring
só, bors
kevés olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat szórjuk meg sóval és borssal, majd tegyük egy tepsibe és locsoljuk meg kevés olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket 15 percig. Közben az almát vágjuk össze gerezdekre és a magházat vágjuk ki. A hagymát szintén vágjuk össze.

A csirkecombok mellé szórjuk a hagymát és az almát, aláöntjük az almalét és az alaplét, megszórjuk a rozmaringgal. Almalé helyett akár almás cidert ia használhatunk. Majd letakarjuk és 170 fokon további 40-45 percig sütjük.
nincs még hozzászólás