Hozzávalók:
1 kg pulykacomb
5 közepes vöröshagyma
5 nagy alma
2 evőkanál kacsazsír
2 szál rozmaring
só, bors
kevés méz
Elkészítés:
A húst mossuk meg, majd kicsit töröljük át és sóval, borssal szórjuk be. Használhatunk egy kevés vegetát is. A bőrét vagdossuk be. Egy nagyobb tepsit kikenünk kacsazsírral vagy ha az nincs, akkor használhatunk olívaolajat is. Beletesszük a pulykát, mellé a rozmaringágakat és egy ujjnyi vastagságú vizet öntünk alá.
Előmelegített sütőben 180 fokon egy órán át sütjük. Közben a hagymát pucoljuk meg és vágjuk negyedekre vagy kisebb darabokra. Ha letelt az egy óra, akkor kivesszük a sütőből a pulykát. Kicsit locsoljuk meg a saját levével, majd tegyük mellé a hagymát.
Egy fóliával lefedjük és további fél órára visszatoljuk. Az almát vágjuk vastagabb szeletekre. Fél óra elteltével a hagymához adjuk és ismét meglocsolgatjuk a pulykát. Visszafedjük és ismét további fél órán át sütjük.
Végül ha már minden megsült, levesszük a fóliát, egy kevés mézet csurgatunk a pulykára és 10 percre visszatesszük pirulni.