18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Almás-diós kuglóf

2019. szeptember 23.
13.7371
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi őszies sütemény, melyet nagyon könnyű összedobni, akár a hétköznapokban is. A kuglóf egy könnyed piskóta, melybe egy kis diót és almát teszünk, hogy még finomabb ízt érjünk el.


Hozzávalók:
100 g liszt
100 g cukor
100 g dió
4 db tojás
2 db alma
fél citrom
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgákhoz adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, valamint a citrom héját. Ezt követően reszeljük, vagy vágjuk bele az almákat és a durván összetört diót. Ezt követően beleszórjuk a lisztet, sütőport. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük, ettől egészen légies lesz.

A tésztát vajjal, liszttel kikent kuglóf formába öntjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon 40-45 percig sütjük. Végül hagyjuk kihűlni és vegyük ki a formából.
1 hozzászólás

eperjam

5 éve, 23 napja

Alma és dió egy kuglófban nagyon jó.

válasz erre