Hozzávalók:
350 g liszt
250 g cukor
6 db alma
100 g darált dió
4 db tojás
1 marék mazsola
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 dl étolaj
Elkészítés:
Az almát reszeljük le, a diót pedig kisebb darabokra vágjuk össze. A tojást keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az almát, a diót, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Keverjük jól össze. A liszthez keverjük hozzá a sütőport, majd a mazsolával együtt az almás masszához keverjük.
Jól összedolgozzuk a tésztát, közben adjuk hozzá a kevés olajat is. Egy tepsit lisztezzünk ki és tegyük bele a tésztát. Simítsuk el a tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Végül porcukorral megszórva tálaljuk.