20 °C
kevés felhő
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Almás-diós kevert sütemény

2015. február 20.
2.4383
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper egyszerű és finom gyümölcsös kevert sütemény, melyet érdemes lesz hétvégén elkészíteni. Az alma és a dió nagyon jól harmonizálnak együtt, és akár diétás változatban is elkészíthetjük az édességet.


Hozzávalók:
350 g liszt
250 g cukor
6 db alma
100 g darált dió
4 db tojás
1 marék mazsola
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 dl étolaj

Elkészítés:
Az almát reszeljük le, a diót pedig kisebb darabokra vágjuk össze. A tojást keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az almát, a diót, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Keverjük jól össze. A liszthez keverjük hozzá a sütőport, majd a mazsolával együtt az almás masszához keverjük.

Jól összedolgozzuk a tésztát, közben adjuk hozzá a kevés olajat is. Egy tepsit lisztezzünk ki és tegyük bele a tésztát. Simítsuk el a tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Végül porcukorral megszórva tálaljuk.
3 hozzászólás

krisztike

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

Egyszerűnek hangzik.

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

én mondjuk a dió helyett inkább mogyorót használnék mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

Nagyon jó recept. mosolygó smiley ilyet a mamám szokott csinálni.

válasz erre