Hozzávalók:
250 g teljes kiőrlésű spagetti
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 teáskanál dijoni mustár
1,5 teáskanál méz
1 gerezd fokhagyma
csipet só és bors
2-3 marék rukkola
300 g sült csirke
1 db savanykás alma
kis maréknyi pekándió
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós vízben, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Egy tálban habverővel összekeverjük a mustárt, a mézet, az olajat, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót és borsot. A szószt keverjük össze a tésztával. A pekándiót vágjuk apróra, majd picit pirítsuk meg.
A tésztához adjuk a salátát, a kisebb kockákra vágott csirkét és a szeletekre vágott almát. Összekeverjük és megszórjuk pekándióval az egészet.