Hozzávalók:
1,5 kg sütőtök
1 db alma
1 közepes fej vöröshagyma
50 g vaj
3 evőkanál méz
1,5 l alaplé
só, bors ízlés szerint
chili ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
1 dl kókusztej
Elkészítés:
A tököt egyszerűen vágjuk félbe, tegyük egy tepsibe és 180 fokon süssük puhára. Közben a hagymát apróra vágjuk, majd a vajas-mézes alapon elkezdjük párolni. Ha megpárolódott, akkor öntsük fel az alaplével és dobjuk bele a kockákra vágott almát. Ha a sütőtök elkészült, belekanalazzuk a levesbe.
Alaposan megfőzzük és egy botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a kókusztejet és a fűszerekkel ízesítünk. Kicsit összemelegítjük és már kész is.