34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Almás-baconös csirke

2014. október 19.
2.0541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom csirkés étel, melyet finom almával sütünk meg. Most rengeteg az alma, így érdemes elkészíteni ezt az ízletes ételt, ráadásul ha bacont nem használunk hozzá, akkor nagyon jó fogyókúrás étel lehet.


Hozzávalók:
2 szép csirkemellfilé
4 szem alma
8 szelet bacon
só, bors

Elkészítés:
Az almát pucoljuk meg és reszeljük le. Ezt követően a csirkemellet vágjuk be, hogy az almával meg tudjuk tölteni. Előtte sóval és borssal szórjuk meg kívül-belül a csirkét. Töltsük meg almával a húsokat, majd egy tűvel tűzzük össze.

Ezt követően a csirkemelleket tekerjük be a baconszalonnával. Egy tepsire helyezzük a húsokat és előmelegített sütőben 240 fokon 10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 190 fokra és további egy órán át sütjük.

Közben készíthetünk hozzá köretet zöldségekből vagy rizsből. Sütés közben néha a bacon zsírjával locsoljuk meg a csirkéket.
3 hozzászólás

zsebibaba

10 éve, 7 hónapja és 3 napja

Almát szeretem, csirkét is és a bacont is mosolygó smiley

válasz erre

Linda

10 éve, 7 hónapja és 3 napja

Nagyszerű recept. Még nem ettem ilyet.

válasz erre

csillucs

10 éve, 7 hónapja és 3 napja

Guszta, jól hangzik.

válasz erre