Hozzávalók:
80 dkg finomliszt
6 dkg élesztő
10 dkg cukor
4 db tojás
3 dl tej
15 dkg vaj
1 csipet só
4 db alma
fahéj ízlés szerint
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az élesztő langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd egy tálba tesszük a lisztet, a cukor többi részét, a vajat, a tojást és az élesztőt. Csipet sót szórunk bele. Tésztát gyúrunk belőle, majd hagyjuk megkelni 1 órát meleg helyen.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almákat pucoljuk meg, vágjuk vékonyan fel mindegyiket. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk az almákra. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd megtöltjük a töltelékkel.
Feltekerjük és 1,5-2 cm vastagon felszeleteljük. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a csigákat és a tepsiben is hagyjuk még egy kicsit kelni. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.