23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Almás tekercs

2015. szeptember 06.
2.1121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt az alma szezon és sokszor a gyerekek nem képesek megenni az almát. Ilyenkor érdemes egy kis trükkhöz folyamodni és készíteni almás tekercseket avagy csigákat, amiket az iskolába és az oviba is magukkal vihetnek a gyerkőcök.
 


Hozzávalók:
80 dkg finomliszt
6 dkg élesztő
10 dkg cukor
4 db tojás
3 dl tej
15 dkg vaj
1 csipet só
4 db alma
fahéj ízlés szerint
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Az élesztő langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd egy tálba tesszük a lisztet, a cukor többi részét, a vajat, a tojást és az élesztőt. Csipet sót szórunk bele. Tésztát gyúrunk belőle, majd hagyjuk megkelni 1 órát meleg helyen.

Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almákat pucoljuk meg, vágjuk vékonyan fel mindegyiket. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk az almákra. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd megtöltjük a töltelékkel.

Feltekerjük és 1,5-2 cm vastagon felszeleteljük. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a csigákat és a tepsiben is hagyjuk még egy kicsit kelni. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
6 hozzászólás

dgabriella

10 éve, 5 hónapja és 22 napja

Nagyon gusztusos, szívesen kipróbálom majd.

válasz erre

Gizus

10 éve, 7 hónapja és 3 napja

Na ilyet majd készítek. mosolygó smiley Bölcsibe szuper lesz.

válasz erre

Edit90

10 éve, 7 hónapja és 4 napja

Kicsik biztosan imádják.

válasz erre

Enci

10 éve, 7 hónapja és 4 napja

Alma és a fahéj nagyon jó együtt.

válasz erre

leoni

10 éve, 7 hónapja és 4 napja

Nagyon jó ez.

válasz erre

Sandy

10 éve, 7 hónapja és 4 napja

Isteni az ilyen!

válasz erre