Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
4 nagyobb alma
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál vaj
1 teáskanál fahéj
porcukor
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és kisebb darabokra szeleteljük össze, de akár le is lehet reszelni. Egy serpenyőben melegítsük össze az almát, a vajat, a fahéjat, a citromot és egy kevés cukrot. Közben a leveles tésztát hajtsuk ki és vágjuk téglalap alakúra. Mindegyik téglalap egyik felébe tegyünk tölteléket, majd hajtsuk rá a másik felét.
Nyomkodjuk le egy villával a tészta szélét, hogy az almalé ne jöjjön ki sütés közben. Végül egy-két helyen vágjuk be felül, hogy a gőz könnyedén távozhasson. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük őket.