31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Almás táska

2019. szeptember 21.
11.8853
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen és gyorsan elkészíthető őszi péksütemény, amit akár a suliba vagy a munkába is magunkkal vihetünk. Az almás táska ilyenkor a legjobb, hiszen az alma és a fahéj igazi őszi ízek.


Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
4 nagyobb alma
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál vaj
1 teáskanál fahéj
porcukor

Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és kisebb darabokra szeleteljük össze, de akár le is lehet reszelni. Egy serpenyőben melegítsük össze az almát, a vajat, a fahéjat, a citromot és egy kevés cukrot. Közben a leveles tésztát hajtsuk ki és vágjuk téglalap alakúra. Mindegyik téglalap egyik felébe tegyünk tölteléket, majd hajtsuk rá a másik felét.

Nyomkodjuk le egy villával a tészta szélét, hogy az almalé ne jöjjön ki sütés közben. Végül egy-két helyen vágjuk be felül, hogy a gőz könnyedén távozhasson. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük őket.
nincs még hozzászólás