30 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Almás serpenyős palacsinta

2021. július 25.
50.5133
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető palacsinta recept, ami tökéletes a vasárnapi ebéd után. Alma helyett lehet más idénygyümölcsöt is választani, mint például a barack.


Hozzávalók:
2 db tojás
1,5 dl 3,5%-os tej
3 púpos evőkanál liszt
1 fél vaníliarúd kikapart magjai
2 evőkanál vaj
3 db alma
2 evőkanál nádcukor
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb negyedekre. Egy serpenyőbe dobjuk bele a vajat, majd mehet rá az alma. Cukorral és fahéjjal megszórva kicsit karamellizáljuk az almákat. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A többi hozzávalót keverjük ki, hogy megkapjuk a tésztát.

Amikor az alma már kissé megpuhult és karamell is képződött, akkor ráöntjük a tésztát és betesszük a forró sütőbe 15-20 percre. Végül porcukorral megszórva tálaljuk.
1 hozzászólás

Zita.Péter

4 éve, 2 hónapja és 9 napja

Ez nagyon jól hangzik.

válasz erre