Hozzávalók:
2 db alma
400 g rizottórizs
3 evőkanál tejszín
3 evőkanál vaj
fél citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 dl száraz fehérbor
1 l zöldségalaplé
60 g parmezán sajt
3 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál paprika
Elkészítés:
Az almát kockázzuk fel, majd egy percig forró vízben blansírozzuk őket, majd szűrjük le és locsoljuk meg citromlével és a fehérborral. Így nem barnulnak be. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd a forró olajon és vajon pár perc alatt puhára pároljuk.
Ha puha a hagyma, akkor mehet hozzá a rizs. Picit megpirítjuk, majd az almákat is hozzáadjuk és szép fokozatosan öntjük fel az alaplével. Néha megkavarjuk és hagyjuk, hogy a rizs magába szívja az alaplét. Végül belekeverjük a parmezánt és a tejszínt, majd egy két perc múlva tálalhatjuk is.