9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Almás rizottó

2016. szeptember 21.
5.3201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha túl sok otthon az alma, akkor érdemes a főételekbe is belecsempészni ezt az őszi gyümölcsöt. Készíthetünk akár almás rizottót is, melynek nagyon finom íze van és könnyen össze is lehet dobni.


Hozzávalók:
2 db alma
400 g rizottórizs
3 evőkanál tejszín
3 evőkanál vaj
fél citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 dl száraz fehérbor
1 l zöldségalaplé
60 g parmezán sajt
3 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál paprika

Elkészítés:
Az almát kockázzuk fel, majd egy percig forró vízben blansírozzuk őket, majd szűrjük le és locsoljuk meg citromlével és a fehérborral. Így nem barnulnak be. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd a forró olajon és vajon pár perc alatt puhára pároljuk.

Ha puha a hagyma, akkor mehet hozzá a rizs. Picit megpirítjuk, majd az almákat is hozzáadjuk és szép fokozatosan öntjük fel az alaplével. Néha megkavarjuk és hagyjuk, hogy a rizs magába szívja az alaplét. Végül belekeverjük a parmezánt és a tejszínt, majd egy két perc múlva tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

pilótakeksz

8 éve, 8 hónapja és 1 napja

Guszta. Tuti jó az íze is.

válasz erre

blondi

8 éve, 8 hónapja és 2 napja

Jó íze lehet, még nem ettem almát és rizst együtt.

válasz erre

Edit90

8 éve, 8 hónapja és 2 napja

Egy kis húsi még mehet hozzá mosolygó smiley

válasz erre