Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető almás édesség, hiszen ilyenkor rengeteg friss alma terem. A piskóta légiesen könnyű és jól összeillik az almával.
Hozzávalók:
250 g liszt
200 g cukor
4 db alma
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál citromlé
kevés fahéj
1 késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
Először az almát megpucoljuk, kivágjuk a magházat és kisebb kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével - így nem barnul be - és megszórjuk fahéjjal, szerecsendióval. A tojásokat válasszuk szét a fehérjéből verjünk kemény habot egy csipet sóval, majd apránként hozzádolgozzuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha már szép fényes a krém, akkor egyenként a tojássárgákat is hozzákeverjük.
Végül a lisztet és a sütőport is hozzádolgozzuk a masszához. Egy tortaformát vajazzunk ki és lisztezzük ki, majd az aljába szórjuk bele az almát. Erre öntjük a tésztát és végül 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Kihűlve tálaljuk.