27 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Almás palacsinta

2016. október 07.
5.2881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Almából rengeteg féle sütemény készíthetünk, sőt még palacsintát is, amit után megtölthetünk még több almával. Nagyon ízletes étel és hamar el lehet készíteni. Egy kevés vaníliafagyival pedig egyszerűen fenomenális.
 


Hozzávalók:
2 db tojás
2 dl tej
40 g liszt
400 g alma
1 kávéskanál olaj
édesítőpor ízlés szerint
reszelt citromhéj
őrölt fahéj
dió

Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, majd reszeljük le. Egy maréknyit keverjünk össze a tojásokkal, a tejjel és a liszttel, amiből elkészül a palacsinta tésztája. A többihez adjunk citromhéjat, kevés citromlevet, édesítőt és természetesen fahéjat ízlés szerint.

A palacsintákat süssük ki kevés forró olajon, majd töltsük meg őket az almával. Szórjuk meg kevés dióval vagy porcukorral, esetleg vaníliás fagyival.
3 hozzászólás

mokus84

9 éve, 5 hónapja és 21 napja

Szuper recept! Kipróbálom!

válasz erre

kalifa

9 éve, 5 hónapja és 21 napja

Imádom a palacsintát de almásat még nem ettem.

válasz erre

Babóca

9 éve, 5 hónapja és 21 napja

Ezt ki fogom próbálni mert nagyon sok almánk lett idén.

válasz erre