A kuglóf az egyik legegyszerűbb és egyben leglátványosabb sütemény, melyet ősszel is elkészíthetünk egy kis almával megfűszerezve. Ha nem szeretnél egy nagyot sütni, akkor vegyél kisebb szilikon formákat és így mini kuglófok lesznek.
Hozzávalók:
2 db alma
170 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
100 g vaj
140 g cukor
1 kiskanál fahéj
2 db tojás
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a vajat, a tojást és a fahéjat. Keverjük csomómentesre az egészet. Az almát pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és vágjuk kisebb kockákra vagy tetszés szerint le is reszelhetjük az almát. Ezután keverjük a tésztába a gyümölcsöt. Adagoljuk ki a tésztát formákba, vagy egy nagy formába.
Végül előmelegített sütőben, 180 fokon 20-30 perc alatt megsütjük.