31 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Almás dán palacsinta (dutch baby)

2018. október 13.
8.7843
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Dobj össze egy isteni finom különleges palacsintát a hétvégén, ha már muszáj dolgozni és iskolába menni. Az almás dán palacsinta, avagy más néven a dutch baby egy tepsiben elkészíthető édesség.


Hozzávalók:
3 db alma
1 db narancs leve és héja
1 db fahéjrúd
5 db zöld kardamom
1 evőkanál nádcukor
2 evőkanál barna rum
20 g vaj
3 db tojás
150 ml habtejszín
180 ml tej
190 g finomliszt
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Először készítsük el a sült almát. Ehhez az almákat mossuk meg, ízlés szerint vágjuk le a héját, majd vágjuk cikkekre és a magházat távolítsuk el. Ezután meglocsoljuk a narancslével és a rummal az almákat, valamint ráreszeljük a narancs héját. Kardamommal és az egész rúd fahéjjal fűszerezzük, majd megszórjuk a cukorral és az egészet alaposan összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, néha forgassuk meg. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.

Ezután elkészítjük a palacsintát. A tojásokat kezdjük el habosra verni, majd apránként adjuk hozzá a tej és a tejszín keverékét. Beleszitáljuk a lisztet és az egészet óvatosan összekeverjük. Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a vajat. Ha már kezd barnulni, akkor levesszük a tűzről, beleöntjük a palacsintatésztát és az előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Végül az almával együtt tálaljuk.
2 hozzászólás

debbie

7 éve, 2 hónapja és 17 napja

Nyamiiiii

válasz erre

Perec

7 éve, 2 hónapja és 18 napja

Klasszikus palacsinta helyett nem rossz.

válasz erre