Hozzávalók:
3 db alma
1 db narancs leve és héja
1 db fahéjrúd
5 db zöld kardamom
1 evőkanál nádcukor
2 evőkanál barna rum
20 g vaj
3 db tojás
150 ml habtejszín
180 ml tej
190 g finomliszt
2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Először készítsük el a sült almát. Ehhez az almákat mossuk meg, ízlés szerint vágjuk le a héját, majd vágjuk cikkekre és a magházat távolítsuk el. Ezután meglocsoljuk a narancslével és a rummal az almákat, valamint ráreszeljük a narancs héját. Kardamommal és az egész rúd fahéjjal fűszerezzük, majd megszórjuk a cukorral és az egészet alaposan összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, néha forgassuk meg. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.
Ezután elkészítjük a palacsintát. A tojásokat kezdjük el habosra verni, majd apránként adjuk hozzá a tej és a tejszín keverékét. Beleszitáljuk a lisztet és az egészet óvatosan összekeverjük. Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a vajat. Ha már kezd barnulni, akkor levesszük a tűzről, beleöntjük a palacsintatésztát és az előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Végül az almával együtt tálaljuk.