4 °C
tiszta égbolt
2025. március 20., csütörtök
Klaudia

Almás csirkecombok

2017. augusztus 25.
7.6621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel itt az alma szezon, rengeteg helyen lehet kapni a lédús hazai gyümölcsből, így megmutatjuk hogyan lehet felhasználni egy főétel elkészítéséhez. Az alma nagyon jól illik a csirke ízéhez.


Hozzávalók:
4 db felső csirkecomb
1,5 evőkanál olívaolaj
3/4 teáskanál só, bors
csirke fűszerkeverék
1 teáskanál Dijon mustár
1 evőkanál apróra vágott friss zsálya
1,5 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
2 db alma
1 kis lila hagyma

Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel olajat és a megsózott, megborsozott csirkéket tegyük bele és süssük meg hirtelen. Közben a hagymát és az almát vágjuk fel vékonyan. Ha megsült a hús, tegyük félre. A mustárt és a fűszerkeveréket alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá egy pici olajat. A serpenyőbe dobjuk bele a hagymát és az almát, valamint a fűszereket.

Pároljuk együtt az egészet és ha összeesett a hagyma, akkor mehet vissza bele a hús is. további 5 percig főzzük együtt az egészet és végül tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

Pillangó

8 éve, 2 hónapja és 18 napja

Na ezt az almás dolgot kipróbálom.

válasz erre

Sandy

8 éve, 2 hónapja és 19 napja

Biztosan jó íze van, szeretem nagyon az almát.

válasz erre

zsebibaba

8 éve, 2 hónapja és 19 napja

Ezt elmentem!

válasz erre