Hozzávalók:
1-1,5 kg csirke
1,5 kg alma
2-3 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
1,5 dl félédes fehérbor
Elkészítés:
Ha egyben vesszük a csirkét, akkor mindenképpen vágjuk darabokra, ha csirkecombokat vagy szárnyakat veszünk, akkor nincs sok dolgunk vele, csak mossuk meg. Ezt követően fűszerezzük be a csirkét a fűszerkeverékkel. Jól dörzsöljük be vele a csirkéket és tegyük őket egy sütőzacskóba.
Öntsük le a fehérborral a csirkét és hagyjuk picit állni. Addig az almát ha szeretnénk pucoljuk meg, majd vágjuk negyedekre és a magházat vágjuk ki. Szórjuk a csirke mellé az almát. Előmelegített sütőben először 175 fokon kezdjük el sütni a csirkét, majd ha már megpuhult, akkor kibontjuk a zacskót és nagyobb fokozaton megpirítjuk a csirke bőrét.
Friss salátával, rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk. Nagyszerű fogyókúrás étel tud lenni, ha például csak csirkemellel készítjük el.