2 °C
enyhe eső
2025. január 15., szerda
Lóránt, Lóránd

Almás csirke

2014. december 19.
2.0811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már az almának szezonja van és még sok lehet a pincében vagy a kamrában belőle, ezért érdemes elkészíteni mai receptünket, mely az almás csirke. Az alma édeskés íze nagyon jól megy a sült húsokhoz.


Hozzávalók:
1-1,5 kg csirke
1,5 kg alma
2-3 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
1,5 dl félédes fehérbor

Elkészítés:
Ha egyben vesszük a csirkét, akkor mindenképpen vágjuk darabokra, ha csirkecombokat vagy szárnyakat veszünk, akkor nincs sok dolgunk vele, csak mossuk meg. Ezt követően fűszerezzük be a csirkét a fűszerkeverékkel. Jól dörzsöljük be vele a csirkéket és tegyük őket egy sütőzacskóba.

Öntsük le a fehérborral a csirkét és hagyjuk picit állni. Addig az almát ha szeretnénk pucoljuk meg, majd vágjuk negyedekre és a magházat vágjuk ki. Szórjuk a csirke mellé az almát. Előmelegített sütőben először 175 fokon kezdjük el sütni a csirkét, majd ha már megpuhult, akkor kibontjuk a zacskót és nagyobb fokozaton megpirítjuk a csirke bőrét.

Friss salátával, rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk. Nagyszerű fogyókúrás étel tud lenni, ha például csak csirkemellel készítjük el.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 11 hónapja és 11 napja

Tetszik a recept nagyon.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 11 hónapja és 11 napja

Ez isteni lehet. Egyébként is szererem az almát.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 11 hónapja és 11 napja

Ez finom lehet és egyszerű megcsinálni is. mosolygó smiley

válasz erre