34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Almás csirke

2014. december 19.
2.0221
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már az almának szezonja van és még sok lehet a pincében vagy a kamrában belőle, ezért érdemes elkészíteni mai receptünket, mely az almás csirke. Az alma édeskés íze nagyon jól megy a sült húsokhoz.


Hozzávalók:
1-1,5 kg csirke
1,5 kg alma
2-3 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
1,5 dl félédes fehérbor

Elkészítés:
Ha egyben vesszük a csirkét, akkor mindenképpen vágjuk darabokra, ha csirkecombokat vagy szárnyakat veszünk, akkor nincs sok dolgunk vele, csak mossuk meg. Ezt követően fűszerezzük be a csirkét a fűszerkeverékkel. Jól dörzsöljük be vele a csirkéket és tegyük őket egy sütőzacskóba.

Öntsük le a fehérborral a csirkét és hagyjuk picit állni. Addig az almát ha szeretnénk pucoljuk meg, majd vágjuk negyedekre és a magházat vágjuk ki. Szórjuk a csirke mellé az almát. Előmelegített sütőben először 175 fokon kezdjük el sütni a csirkét, majd ha már megpuhult, akkor kibontjuk a zacskót és nagyobb fokozaton megpirítjuk a csirke bőrét.

Friss salátával, rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk. Nagyszerű fogyókúrás étel tud lenni, ha például csak csirkemellel készítjük el.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 4 hónapja és 26 napja

Tetszik a recept nagyon.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 4 hónapja és 26 napja

Ez isteni lehet. Egyébként is szererem az almát.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 4 hónapja és 26 napja

Ez finom lehet és egyszerű megcsinálni is. mosolygó smiley

válasz erre