15 °C
borús égbolt
2024. április 13., szombat
Ida

Almaleves

2014. július 18.
2.0921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ismét itt az alma szezon, ezért mai receptünk az almaleves lesz. Könnyű elkészíteni és gyorsan megvan. Nagyon könnyű az állaga, így akár kisbabáknak is adhatjuk.


Hozzávalók:
4-5 szem alma
1 l tej
fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
egész szegfűszeg
néhány evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom

Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg és vágjuk kockákra és meghintjük egy kevés fahéjjal. A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. Az almát egy edénybe tesszük és ráöntjük a maradék tejet. A fűszereket tegyük bele és ízlés szerint cukrot, majd forraljuk fel az egészet.

Amint felforrt, belekeverjük a pudingot és ismét felforraljuk az egészet. Végül levesszük a tűzről és amikor már félig kihűlt, akkor a citrom levével tovább ízesítjük. Tálaláskor néhány kocka almát tehetünk a levesre.
4 hozzászólás

mokus84

10 éve, 7 hónapja

Feltétlenül meg kell kóstolnom!

válasz erre

Pillangó

10 éve, 7 hónapja

Finom lehet, de a kompót is nagyon jó.

válasz erre

zitucska

10 éve, 7 hónapja

Nem rossz, de én inkább a kompótra szavazok. mosolygó smiley

válasz erre

monyó

10 éve, 7 hónapja

Egész finom lehet. Meg fogom csinálni!

válasz erre