Hozzávalók:
4-5 szem alma
fél citrom leve
reszelt citromhéj
kevés cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín
őrölt fahéj
csipet őrölt gyömbér
3-4 db szegfűszeg
1 l víz
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és a magházat eltávolítjuk belőle, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük az almadarabokat, felöntjük vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, a reszelt citrom héját beleszórjuk és a fűszerekkel ízesítünk. Kevés cukrot is szórunk bele.
Addig főzzük az almát, míg nem puhul meg, aztán levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. A tejszínt és a pudingport keverjük simára, majd óvatosan, állandó keverés mellett öntsük bele a levesbe. További 1-2 percig főzzük és kész is. Kicsit várjuk meg míg hűl, majd néhány alma kockával megszórjuk és egy kevés fahéjjal.