19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Almakrémleves

2014. április 23.
2.5441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy különleges krémleves, melyet almából kell készíteni. Nagyon egészséges, hiszen az almában rengeteg vitamin található. Nem túl hizlaló, ráadásul hús sincs benne, így a vegetáriánusok is fogyaszthatják.


Hozzávalók:
4-5 szem alma
fél citrom leve
reszelt citromhéj
kevés cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín
őrölt fahéj
csipet őrölt gyömbér
3-4 db szegfűszeg
1 l víz

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és a magházat eltávolítjuk belőle, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük az almadarabokat, felöntjük vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, a reszelt citrom héját beleszórjuk és a fűszerekkel ízesítünk. Kevés cukrot is szórunk bele.

Addig főzzük az almát, míg nem puhul meg, aztán levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. A tejszínt és a pudingport keverjük simára, majd óvatosan, állandó keverés mellett öntsük bele a levesbe. További 1-2 percig főzzük és kész is. Kicsit várjuk meg míg hűl, majd néhány alma kockával megszórjuk és egy kevés fahéjjal.
4 hozzászólás

veruss74

11 éve, 3 hónapja és 11 napja

Én így készítem: http://szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/04/22/mezes-gyomberes-almakremleves-vanilias-miniretessel/

válasz erre

Mirjam

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

Érdekes lehet. Hasonlíthat a kompóthoz.

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

Nekem nagyon tetszik ez a recept!

válasz erre

Linda

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

hát őőő ez elég furán hangzik

válasz erre