32 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Almakompót

2014. október 26.
3.2561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nincs is jobb a hideg időben egy finom almakompótnál, melyet már nagyanyáink is előszeretettel készítettek a téli időszakban. Az almakompót egy könnyed gyümölcsös desszert, melyhez nem kell sok minden.
 


Hozzávalók:
1,5 kg alma
1 db citrom
8 evőkanál cukor
1 db vanília (rúd) vagy 1 csomag vaníliás cukor
6 db szegfűszeg
3 db fahéjrúd

Elkészítése:
Az almákat pucoljuk meg és vágjuk negyedekre vagy kockákra, ízlésünk szerint. Egy nagyobb tálba tegyünk vizet és citromot, majd tegyük ebbe az almákat, amíg a többit előkészítjük, így nem fognak bebarnulni.

Egy lábosba tegyük bele az almákat és öntsük fel vízzel. Dobjuk bele a fűszereket, a cukrot és a citrom levágott héját és levét. Kezdjük el közepes lángon főzni a kompótot. Akkor jó, ha már az alma kissé puha. Vegyük le a tűzről és forrón fogyasszuk, de hidegen is ehetjük.
6 hozzászólás

Regina

11 éve, 5 hónapja és 15 napja

Nálunk épp tegnap volt almakompót mosolygó smiley Az egész család szereti mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

11 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nem is emlékszem már mikor csináltam utoljára... Jó ötlet ez a recept most.mosolygó smiley

válasz erre

Móni

11 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nagy kedvenc,

válasz erre

becky

11 éve, 7 hónapja és 6 napja

Nem is tudtam, hogy ilyen sok cukor kell bele? röhögő smiley Jobb lett volna, ha nem is tudom...így nem igen fogok enni.

válasz erre

Carrie

11 éve, 7 hónapja és 6 napja

Anyukám csinálja a legjobban. mosolygó smiley De tényleg sok benne a cukor.

válasz erre

Babóca

11 éve, 7 hónapja és 6 napja

Szeretem, bár ritkán eszem, mert elég cukros.

válasz erre