27 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Almakompót

2014. október 26.
3.2443
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nincs is jobb a hideg időben egy finom almakompótnál, melyet már nagyanyáink is előszeretettel készítettek a téli időszakban. Az almakompót egy könnyed gyümölcsös desszert, melyhez nem kell sok minden.


Hozzávalók:
1,5 kg alma
1 db citrom
8 evőkanál cukor
1 db vanília (rúd) vagy 1 csomag vaníliás cukor
6 db szegfűszeg
3 db fahéjrúd

Elkészítése:
Az almákat pucoljuk meg és vágjuk negyedekre vagy kockákra, ízlésünk szerint. Egy nagyobb tálba tegyünk vizet és citromot, majd tegyük ebbe az almákat, amíg a többit előkészítjük, így nem fognak bebarnulni.

Egy lábosba tegyük bele az almákat és öntsük fel vízzel. Dobjuk bele a fűszereket, a cukrot és a citrom levágott héját és levét. Kezdjük el közepes lángon főzni a kompótot. Akkor jó, ha már az alma kissé puha. Vegyük le a tűzről és forrón fogyasszuk, de hidegen is ehetjük.
6 hozzászólás

Regina

11 éve, 4 hónapja és 19 napja

Nálunk épp tegnap volt almakompót mosolygó smiley Az egész család szereti mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

11 éve, 6 hónapja és 9 napja

Nem is emlékszem már mikor csináltam utoljára... Jó ötlet ez a recept most.mosolygó smiley

válasz erre

Móni

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Nagy kedvenc,

válasz erre

becky

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Nem is tudtam, hogy ilyen sok cukor kell bele? röhögő smiley Jobb lett volna, ha nem is tudom...így nem igen fogok enni.

válasz erre

Carrie

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Anyukám csinálja a legjobban. mosolygó smiley De tényleg sok benne a cukor.

válasz erre

Babóca

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Szeretem, bár ritkán eszem, mert elég cukros.

válasz erre