18 °C
közepes eső
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Ajvár

2015. július 16.
2.2611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a különleges ajvár krém, mely leginkább egy paprikás szendvicskrémre hasonlít. Kissé fűszeres, de nagyon finom. Előéteként jól funkcionál, de akár vacsorára is fogyaszthatjuk.
 


Hozzávalók:
4 db piros kaliforniai paprika
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
0,7 dl olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg, majd tegyük tepsire és 220 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ezt követően hagyjuk kicsit pihenni, majd távolítsuk el a magokat, az ereket és a héját. A megmaradt húst turmixoljuk le. A hagymát és a faokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a paprikához.

Ismét turmixolunk rajta, majd mehet bele az olívaolaj és a citromlé, valamint a só és a bors. Jól turmixoljuk össze és már fogyaszthatjuk is kenyérre kenve.
5 hozzászólás

orszii

10 éve, 3 hónapja és 18 napja

Párom kedvence mosolygó smiley)

válasz erre

Babóca

10 éve, 9 hónapja és 3 napja

Kíváncsi vagyok az ízére. Kipróbálom.

válasz erre

Edit90

10 éve, 9 hónapja és 3 napja

Ettem már ilyet, a szerbeknél nagyon elterjedt.

válasz erre

Sandy

10 éve, 9 hónapja és 3 napja

Hallani hallottam róla, de még nem ettem.

válasz erre

csillucs

10 éve, 9 hónapja és 3 napja

Ilyet nemrég ettem és nagyon ízlett. mosolygó smiley Fogok csinálni.

válasz erre