2 °C
enyhe eső
2025. január 15., szerda
Lóránt, Lóránd

Aioli, a spanyol fokhagymakrém

2021. január 06.
34.8531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a spanyolok egyik kedvenc krémje, az aioli, ami egyfajta fokhagymás majonéz. Mártogatósnak kiváló zöldségek mellé, de akár húsokhoz is lehet tálalni.


Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
fél teáskanál só
1 darab tojássárgája
2,5 dl olívaolaj
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk apróra, majd szórjuk meg sóval és egy mozsárban vagy egy tálban alaposan zúzzuk össze, hogy krémes állagot kapjunk. Ezután a fokhagymához adjuk a tojássárgáját, majd először csak csepegtessünk egy kevés olajat hozzá folyamatos kevergetés mellett. Végül pedig vékonyan csurgassuk az olajat a krémhez, akárcsak majonéz készítése esetén.

Ha már olyan állagot kapunk, mint a házi majonézé, akkor kész is van a krém, ízlés szerint adjunk hozzá citromlevet.
1 hozzászólás

Tekla

4 éve, 4 hónapja és 13 napja

Azt erről még soha nem hallottam.

válasz erre