30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Áfonyaszósz gyömbérrel

2017. november 23.
24.4591
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már Hálaadás napja van, akkor mutatunk egy egyszerű receptet, mely nem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem. Az áfonyaszósz elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul húsokhoz és süteményekhez is kiváló.
 


Hozzávalók:
1 db nagy narancs
1 doboz friss áfonya
3/4 csésze cukor
1/3 csésze apróra vágott kandírozott gyömbér

Elkészítés:
A narancsot vágjuk össze és szedjük ki a magokat ha esetleg találunk benne. A narancs héját is reszeljük le. Mossuk meg az áfonyát. Egy turmixgépbe tegyük bele az összes hozzávalót, majd jó alaposan turmixoljuk össze az egészet. Krémes állagot kapunk. Ha valaki folyósabban szereti egy pici vízzel hígítsa fel.

Végül hűtőbe tesszük és ezután már fogyaszthatjuk is.
3 hozzászólás

regeena

8 éve, 2 hónapja és 8 napja

Palacsintához szupi.

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 2 hónapja és 9 napja

Ezen a húson nagyon jól néz ki.

válasz erre

Zita.Péter

8 éve, 2 hónapja és 9 napja

Sima áfonyaszószt már ettem, vadakhoz nagyon jó, de ilyen gyömbéreset még nem.

válasz erre