30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Áfonyaszörp

2014. szeptember 09.
2.0711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szörp recept, melynek elkészítése egyszerű és ebbe tudjuk pontosan, hogy mi kerül. Az otthon elkészített szörpök sokkal finomabbak és egészségesebbek, mivel friss gyümölcsökből készítjük.
 


Hozzávalók:
2 kg áfonya
1 kg cukor
1 dkg citromsav

Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg és válogassuk át, ha találunk benne rosszat, akkor azt dobjuk ki. Egy turmixgépbe tegyük be a gyümölcsöt és turmixoljuk le. Ha nincs turmixgépünk, akkor kézzel nyomkodjuk össze.

Hozzáadjuk a cukrot, összekeverjük és végül egy tiszta ruhával letakarjuk és négy napig hagyjuk állni. Naponta egyszer megkeverjük. A pépet egy sűrű lyukú szűrőn átpasszírozzuk, majd egy főzőedény felett sűrű szövésű vászonra öntjük a pépet és lassan átcsepegtetjük.

A lébe belekeverjük a citromsavat, közben feltesszük főni az egészet. Pár percig forraljuk az egészet és a keletkező habot eltávolítjuk. Még melegen üvegekbe töltjük a szörpöt és száraz dunsztba tesszük. Megvárjuk míg kihűl és fogyaszthatjuk.
3 hozzászólás

zitucska

11 éve, 8 hónapja és 3 napja

Juj de finom lehet a házi szörp mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 8 hónapja és 3 napja

Én pár éve csináltam málnaszörpöt, az jól sikerült. mosolygó smiley Ezt is lehet kipróbálom.

válasz erre

Carrie

11 éve, 8 hónapja és 3 napja

Nem szoktam szörpöt inni.

válasz erre