Hozzávalók:
225 g puha vaj
120 g cukor
250 g liszt
csipet só
4 db tojás
150 g cukor
2 db citrom reszelt héja
6 evőkanál liszt
1,25 dl citromlé
150 g áfonya
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a vajat és a cukrot, majd mehet hozzá a liszt és a csipet só is. Összedolgozzuk a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet.
Ehhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, a citromleves és a citrom héját. Ha megsült a tészta, akkor gyorsan ráöntjük a krémet és megszórjuk az áfonyával. További 18-20 percig sütjük a süteményt. Végül a kihűlt sütit porcukorral megszórva tálaljuk.