Hozzávalók:
150 g vaj
150 g cukor
3 db tojás
1 citrom
120 g ricotta
csipet só
125 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
150 g áfonya
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is és alaposan összekeverjük. Ezt követően a citrom héját belereszeljük a vajas krémbe, illetve hozzáadjuk a ricottát és egy csipet sót.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy kanál cukorral és a ricottás masszához adjuk. Óvatosan összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és hozzáadjuk a tésztához. Egy tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd a tésztát beletesszük és megszórjuk a tetejét gyümölccsel.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük. Megvárjuk míg kihűl és megszórjuk egy kevés porcukorral.