12 °C
borús égbolt
2024. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Áfonyás macaron

2022. április 17.
54.2271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes macaron, mely édes, de mégis kissé fanyar az áfonyának köszönhetően. A macaron egy kicsit időigényes édesség, de érdemes vele pepecselni, a végeredmény mindent megér.


Hozzávalók:
85 g finom darált mandulaőrlemény
85 g porcukor
60 g tojásfehérje
60 g cukor
lila ételfesték
150 g fehércsokoládé
80 g áfonya
45 g habtejszín

Elkészítés:
A mandulát és a porcukrot szitáljuk át egy tálba és tegyük félre. A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket kezdjük el habosra verni egy robotgéppel. Közben adagonként a cukrot is keverjük hozzá. Ha már nem érezzük a habban a cukrot, akkor készen vagyunk. Ekkor adjuk hozzá a habhoz a lila ételfestéket. Ezt kék színből és piros színből is kikeverhetjük otthon.

A habot elkezdjük kisebb adagokban a mandulás keverékhez adni. Alaposan keverjük el egy spatulával, akkor lesz jó a krém, ha már szépen lefolyik a spatuláról. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis köröket nyomunk. Elegyengetjük a macaronokat, majd hagyjuk, hogy megszáradjanak.

Közben előmelegítjük a sütőt 150 fokra, valamint elkészítjük a tölteléket. Az áfonyát és a tejszínt egy magas falú edényben pépesre keverjük, majd mikróban rámelegítünk. Ezután belekeverjük a csokoládét és alaposan összeturmixoljuk, majd átszűrjük a krémet, lefedjük fóliával és a hűtőbe tesszük.

A macaronokat 16 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk hűlni. Ha a krém is kellően lehűlt már, akkor habverővel felkeverjük, habzsákba rakjuk és megtöltjük a macaronokat. Hűtőbe tesszük fogyasztásig.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 7 hónapja és 13 napja

Ahh de finomak lehetnek.

válasz erre

csillucs

2 éve, 7 hónapja és 13 napja

Nagyon nehéz a macaron, nekem nem megy.

válasz erre

Móni

2 éve, 7 hónapja és 13 napja

Ez bizony finom lehet.

válasz erre