Hozzávalók:
85 g finom darált mandulaőrlemény
85 g porcukor
60 g tojásfehérje
60 g cukor
lila ételfesték
150 g fehércsokoládé
80 g áfonya
45 g habtejszín
Elkészítés:
A mandulát és a porcukrot szitáljuk át egy tálba és tegyük félre. A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket kezdjük el habosra verni egy robotgéppel. Közben adagonként a cukrot is keverjük hozzá. Ha már nem érezzük a habban a cukrot, akkor készen vagyunk. Ekkor adjuk hozzá a habhoz a lila ételfestéket. Ezt kék színből és piros színből is kikeverhetjük otthon.
A habot elkezdjük kisebb adagokban a mandulás keverékhez adni. Alaposan keverjük el egy spatulával, akkor lesz jó a krém, ha már szépen lefolyik a spatuláról. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis köröket nyomunk. Elegyengetjük a macaronokat, majd hagyjuk, hogy megszáradjanak.
Közben előmelegítjük a sütőt 150 fokra, valamint elkészítjük a tölteléket. Az áfonyát és a tejszínt egy magas falú edényben pépesre keverjük, majd mikróban rámelegítünk. Ezután belekeverjük a csokoládét és alaposan összeturmixoljuk, majd átszűrjük a krémet, lefedjük fóliával és a hűtőbe tesszük.
A macaronokat 16 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk hűlni. Ha a krém is kellően lehűlt már, akkor habverővel felkeverjük, habzsákba rakjuk és megtöltjük a macaronokat. Hűtőbe tesszük fogyasztásig.