Hozzávalók:
150 g édes keksz
150 g kakaós édes keksz
150 g margarin
400 g áfonyás joghurt
130 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
250 g áfonya
citromlé
2 dl habtejszín
20 g zselatin
Elkészítés:
A kekszet aprítsuk le vagy daráljuk le és keverjük össze az olvasztott margarinnal. Egy tortaforma aljába tegyük a kekszes keveréket és jól nyomkodjuk le, majd egy fél órára tegyük a hűtőbe. Közben készítsük el a joghurtos részt.
A joghurtból vegyünk ki 3 evőkanlányi mennyiséget, a többihez pedig keverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, majd jól dolgozzuk össze az egészet. A félretett joghurtot elkezdjük felhevíteni, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatint. Ha már kihűlt, akkor keverjük bele a joghurtos részbe.
A habtejszínt verjük kemény habbá, az áfonyákat vágjuk össze és keverjük bele a joghurtba. Végül tegyük a tortaformába a joghurtot és néhány órára a hűtőbe tesszük.