15 °C
enyhe eső
2025. május 23., péntek
Dezső

Áfonyás cobbler

2022. május 28.
60.5161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy ízletes nyárias sütemény, melyet nagyon egyszerű összedobni. Nemrégiben megmutattuk, hogy készíts epres cobblert, most az áfonyás változatot mutatjuk meg.


Hozzávalók:
2 bögre áfonya
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
250 g liszt
50 g cukor
100 g hideg vaj
1,5 dl tejszín
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:
Először készítsük el az áfonyát. Alaposan mossuk meg és töröljük szárazra. Szórjuk meg cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel. Ezután tegyük egy tűzálló tál aljába. A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk bele a hideg vajat. Ezután mehet bele a tejszín és a tojás.

Kanalazzuk a tésztát a gyümölcsre, majd szórjuk meg kevés cukorral. Végül előmelegített sütőben 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
epres cobblert, most az áfonyás változatot mutatjuk meg. '>
1 hozzászólás

zitucska

3 éve, 2 hónapja és 26 napja

Ez egy nyerő süti.

válasz erre