Hozzávalók:
2 bögre áfonya
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
250 g liszt
50 g cukor
100 g hideg vaj
1,5 dl tejszín
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
Először készítsük el az áfonyát. Alaposan mossuk meg és töröljük szárazra. Szórjuk meg cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel. Ezután tegyük egy tűzálló tál aljába. A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk bele a hideg vajat. Ezután mehet bele a tejszín és a tojás.
Kanalazzuk a tésztát a gyümölcsre, majd szórjuk meg kevés cukorral. Végül előmelegített sütőben 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.