23 °C
tiszta égbolt
2025. június 15., vasárnap
Jolán, Vid

Áfonyamártás

2015. december 24.
7.6331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Dobd fel egy kis áfonyamártással a húsételeidet karácsonykor. Az édes és savanykás ízek nagyon jól harmonizálnak a sült húsokkal, főleg a vadhúsokhoz nagyszerű. Könnyen elkészítheted még akár ma.
 


Hozzávalók:
25 dkg vörösáfonya
1 dl vörösbor
2 darabka narancshéj
kevés narancslé
3 szegfűszeg
cukor ízlés szerint
0,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:
Egy magas falú edénybe tegyük bele az áfonyát, a bort, a narancsot, a szegfűszeget és a cukrot, majd addig főzzük, míg teljesen szét nem fő a gyümölcs és sűrű nem lesz. Ezt követően levesszük a tűzről, kivesszük a szegfűszeget és a narancshéjat, majd összeturmixoljuk.

Visszatesszük a tűzre és belekeverjük a tejszínt. Hagyjuk felforrni, majd lehet is fogyasztani melegen vagy hidegen.
4 hozzászólás

Kunoichi

10 éve, 3 hónapja és 15 napja

Megkóstolnám sült hús mellé szívesen mosolygó smiley

válasz erre

kalifa

10 éve, 3 hónapja és 16 napja

húsokhoz szuper

válasz erre

Minoni

10 éve, 3 hónapja és 16 napja

Szuper recept, nagyon ritkán eszem. mosolygó smiley

válasz erre

Linda

10 éve, 3 hónapja és 16 napja

Juj ezt nagyon imádom. Amcsiban nagyon jól tudják megcsinálni.

válasz erre