10 °C
erős felhőzet
2025. március 14., péntek
Matild

Áfonyaleves

2014. szeptember 22.
2.8081
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai ételünk ismét egy tipikusan őszi étel. Az áfonya most a legfrissebb, így érdemes áfonyából készült levest főzni. Könnyen elkészíthető az étel, ráadásul nagyon egészséges a benne lévő gyümölcs miatt.


Hozzávalók:
700 g áfonya
100 ml tejföl
200 ml tejszín
1 egész citrom leve
40 g liszt
1 db szegfűszeg
1 csipet só
1 csipet cukor

Elkészítés:
Az áfonyát mossuk meg és tegyük egy lábosba. Öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Néhány percig hagyjuk forrni, majd szitáljuk át az egészet. Az átszűrt gyümölcslevet ízesítjük a szegfűszeggel, a citromlével és 7 dl vízzel majd 10 percig főzzük.

Ezt követően csipet sóval és cukorral tovább ízesítjük, majd pár perc forralás után belekeverjük a tejszínt, a lisztet és a tejfölt. Csomómentesre keverjük és hidegen vagy melegen tálaljuk. Pár szem friss áfonyával megszórva kínáljuk.
3 hozzászólás

Mirjam

11 éve, 4 hónapja és 17 napja

Ilyet még nem ettem, de nem lehet rossz.

válasz erre

Pillangó

11 éve, 4 hónapja és 17 napja

Finom lehet.

válasz erre

zitucska

11 éve, 4 hónapja és 17 napja

Hmm de finom lehet. Szeretem az áfonyát nagyon.

válasz erre