24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Áfonyalekvár

2015. június 15.
2.2611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel itt az áfonya szezon, ezért megmutatjuk hogyan teheted el ezt a finom gyümölcsöt a teli napokra. A lekvár elkészítése nem bonyolult, így bárki elkészítheti könnyedén.
 


Hozzávalók:
2 kg áfonya
500 g cukor
25 g citromsav
3 dl víz

Elkészítés:
Az áfonyát mossuk meg alaposan, majd tegyük fel főni a vízzel. Ha már kezd forrni, akkor egy villával vagy krumplinyomóval nyomjuk szét a gyümölcsöket. A forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.

Passzírozzuk át a már megfőtt áfonyát, majd adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, ismét forraljuk fel. Végül száraz dunsztokba tesszük és hagyjuk kihűlni.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 10 hónapja és 26 napja

Inkább eperlekvár mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 10 hónapja és 26 napja

Szuper

válasz erre

Mirjam

10 éve, 10 hónapja és 26 napja

Jó az áfonyalekvár nagyon.

válasz erre