11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Adventi kuglóf

2014. december 14.
2.9791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy karácsonyi édesség, mely nem hiányozhat egyik karácsonyi asztalról sem. A tökéletes kuglóf elkészítése nem bonyolult, csak kell egy kuglófforma a sütéshez.


Hozzávalók:
250 g cukor
250 g liszt
250 g magas kakaótartalmú csokoládé
50 g vaj
2 tojás
2,5 dl szóda
1 csipet só

Elkészítés:
A vajat szobahőmérsékletűre olvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást, ezt követően habosra keverjük. A lisztet folyamatos kevergetés mellett beleszitáljuk a krémbe és a sót is beleszórjuk.

A csokit apróra vágjuk, belekeverjük és hozzáadjuk a szódát. Ha még igényli, akkor több szódát is önthetünk hozzá. A formánkat kikenjük liszttel, beletesszük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 fokon egy órán át sütjük.
13 hozzászólás

szöszike

11 éve, 3 hónapja és 19 napja

De jól néz ki!!! meglepett smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből