30 °C
kevés felhő
2025. június 08., vasárnap
Medárd

A vörös húsoknak köze van a rák kialakulásához?

2014. december 31.
1.7731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
A rákkutatás egyre komolyabb eredményeket ér el, azonban most egy újabb felfedezést tettek a kutatók.
 


Rengetegféle rákos megbetegedés létezik és mióta felütötte fejét ez a halállal is végződő kór, az orvosok és a szakemberek egyre többet foglalkoznak a rák kialakulásának megelőzésével. Most egy új tanulmány azt állapította meg, hogy lehet összefüggés a betegség és a vörös húsok között.

Állítólag azért került kapcsolatba a vörös hús a rákos betegségekkel, mert tartalmaznak egy olyan anyagot, amely a szervezet számára természetellenes. Már korábbi kutatási eredmények is megállapították, hogy a vörös húsok miatt kialakulhat mellrák, prosztatarák, vagy akár tüdőrák is. Az amerikai szakemberek elmondása szerint a vétkes egy cukormolekula lehet. A kutatás egyébként nagy erőkkel zajlik.
2 hozzászólás

Lili

11 éve, 4 hónapja és 3 napja

de érdekes meglepett smiley mondjuk nem fogyasztok túl sok vörös húst

válasz erre

kpal

11 éve, 4 hónapja és 3 napja

Remélem a Mellfiléről nem derül ki semmi .

válasz erre